Η τσιτσιμπύρα "gingerbeer", ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά Κερκυραϊκά προϊόντα, έγινε γνωστή από τους Βρετανούς το 1860, υπό Βενετική κυριαρχία. Αφορά ένα αναψυκτικό που δεν περιέχει συντηρητικά και έχει μια εξωτική πιπεράτη γεύση που προέρχεται από το τζίντζερ. Έχει ευεργετική δράση, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αντιπυρετικές και αντισηπτικές ιδιότητες, αλλά και αρκετά ωφέλιμο στην πέψη.

Το προϊόν παράγεται αποκλειστικά στην Κέρκυρα από το 1860 μέχρι και σήμερα. Στην αρχή έγινε τόσο δημοφιλές στους ντόπιους που ακόμη και μετά την ένωση του νησιού με την Ελλάδα συνεχίστηκε η παραγωγή του. Χαρακτηριστικό όνομα της τσιτσιμπύρας <<το ποτό των βασιλιάδων>>. Η συνταγή είναι καλά φυλαγμένη από την οικογένεια Χειμαριού, όπου και κατέληξε στο πέρασμα των χρόνων από γενιά σε γενιά. Σήμερα το προϊόν παράγεται από τον Γεώργιο Χειμαριό, ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία από το 1975. Η μονάδα παραγωγής εξελίχθηκε σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Διαθέτει πιστοποιήσεις ISO 22000: 2005, σύμφωνα με τις οποίες γίνονται αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι. Το προϊόν είναι κατοχυρωμένο στο ειδικό μητρώο " επιμένων ελληνικά ". Η τσιτσιμπύρα φτιάχνεται από τζίντζερ, φρέσκο λεμόνι, νερό και ζάχαρη. Δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα ούτε και συντηρητικά. Δεν περιέχει αλκοόλ και ανήκει στην ευρεία κατανάλωση των αναψυκτικών. Διατηρείται μόνο στο ψυγείο. Έχει βραβευθεί 4 φορές ως προϊόν αλλά και ως επιχείρηση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Τέλος, από το 2012 η τσιτσιμπύρα ξεκίνησε να κυκλοφορεί στο εξωτερικό και σήμερα μπορεί να φτάσει σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι και ο στόχος άλλωστε, η τσιτσιμπύρα να αγαπηθεί στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.